Thursday, September 23, 2021

Filem US | Prisoners of the Ghostland (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini filem gelap yang menarik.. Sha tengok sebab ada Nicholas Cage.. Jalan cerita dia menarik dan Sha fahamlah tapi kalau nak suruh tengok yang tersurat ke tersirat ke memang tak berapa nak rajinlah.. hahaha.. Sebabnya Sha selalu tengok filem untuk relaks dan santai-santai je.. 

Ceritanya bila Hero yang dipenjarakan diminta untuk ke Ghostland dan selamatkan Bernice.. Tapi The Governor tu bukannya baik sangat pun.. Siap dipakaikannya Hero dengan baju yang ada bom.. Hero kena jumpa Bernice dalam tempoh 3 hari, kalau tak dia meletop.. Lepas Bernice cakap nama dia dekat baju tu, Hero akan dapat extra dua hari untuk pastikan Bernice selamat sampai pada The Governor.. Bukan senang nak bawa Bernice pulang.. Tambahan pula dekat Ghostland tu ada macam-macam jenis manusia.. Memang menarik dan gelap.. hahaha.. Tu belum layan lagi fikiran bawah sedar si hero tu..

Prisoners of the Ghostland
2021 ‧ Crime/Action ‧ 1h 43m
In the treacherous frontier city of Samurai Town, a ruthless bank robber gets sprung from jail by a wealthy warlord whose adopted granddaughter has gone missing. He offers the prisoner his freedom in exchange for retrieving the runaway. Strapped into a leather suit that will self-destruct in five days, the bandit sets off on a journey to find the young woman -- and his own path to redemption.

2 comments:

  1. Mrs. A pun minat gak Nicholas Cage.
    Nak tengoklah movie ni nanti

    ReplyDelete
  2. Nicolas cage kalau berlakon memang best...suka tenguk dia berlakon

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »