Thursday, September 9, 2021

Filem Jepun | Rurouni Kenshin: The Beginning (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

FIlem yang menjadi permulaan kepada kisah si samurai.. Bagaimana dia bermula menjadi samurai yang digeruni dan akhirnya jatuh cinta serta kehilangan cintanya.. Dipergunakan untuk melakukan pembunuhan atas dasar ingin mendapatkan keamanan namun bila berdepan dengan seorang lelaki yang kuat semangat untuk hidup demi cinta, samurai tu mula rasa tergugat.. Bila organisasinya mula diburu, dia diminta memencilkan diri dengan seorang perempuan.. Akhirnya rasa cinta tu muncul namun diragut pergi kerana dirinya.. Memang sedikit sedih dan murung filem ini.. hehehe.. 

Movie: Rurouni Kenshin: The Beginning
Also Known As: Rurouni Kenshin: Final Chapter Part 2, Rurouni Kenshin Saishusho The Beginning, Rurouni Kenshin: Saishusho 2
Screenwriter & Director: Otomo Keishi
Genres: Action, Adventure, Thriller, Historical, Martial Arts
Country: Japan
Release Date: Jun 4, 2021
Duration: 2 hr. 18 min.
Before Himura Kenshin met Kaoru, he was a fearsome assassin known as Hitokiri Battousai. "Rurouni Kenshin: The Beginning" tells the story of a young Kenshin who became the number one assassin for the Ishin Shishi (which later became the "Meiji era") who fought against the Shogunate during the last days of the Tokugawa era, and how he got his famous "X" mark on his left cheek.

In the early days of Himura Kenshin as Hitokiri Battousai, he one day met Yukishiro Tomoe, a beautiful young woman who looks serene but always carries a sad face. Battousai and Tomoe fell in love with each other but little did he know, Tomoe carries a huge burden in her heart which would change the life of Himura Kenshin forever.

~Adapted from the anime series "Rurouni Kenshin", which in turn is based on the manga series "Rurouni Kenshin" by Nobuhiro Watsuki.~

7 comments:

  1. best ada takeru satoh..dah tengok filem yang first, dua filem baru ni belun tengok lagi. tengok behind the scene dah rasa excited tengok diorang berlatih fighting scene :)

    ReplyDelete
  2. macam sedihnya je filem ni, kak

    ReplyDelete
  3. Baca jalan cerita pun dah murung, apatah lagi tengok. huhu

    ReplyDelete
  4. Lama dah tak tenguk citer jepun. Dulu suka tenguk citer oshin. Sekarang ni ikut anak buah layan ultraman yang macam-macam versi dan nama....hahahahaha

    ReplyDelete
  5. poster dia dah bagi biggest hint dah.

    ReplyDelete
  6. citer jepun ni kaaannn haih! kita suka juga layan, cuma ending tu kadang-kadang je dpt yg happy tau. part sedih dia, aduh... memang berhelai tisu habis kekdahnya.

    ReplyDelete
  7. Oh adapted dari anime. Mesti ohsem nii

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »