Thursday, September 16, 2021

Makanan | Kimchi CJ Bibigo & Poggi Kimchi

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha masih mencari-cari kimchi yang kena dengan tekak Sha.. Kali ini Sha cuba 2 jenama yang popular ini.. Berani cuba sebab ada logo halal.. Kalau tak tu memang ragu-ragulah kan.. Kalau okay boleh je beli yang ini regularly.. Kikiki.. Pada Sha kimchi tu kena dengan tekak Sha kalau Sha boleh ratah macam tu je.. Macam yang kawan Sha jual sebelum ini.. Kalau tak boleh nak ratah, maksudnya memang tak kenalah.. Tapi tetaplah habiskan.. Beli dah kan..

Untuk dua jenama ini, Sha berpuas hati dengan harga dan juga rasa.. Memang berbaloi dibeli.. Sedap ini makan dengan maggi.. kikiki..

Poggi Kimchi Cut Cabbage Kimchi (200g) - RM15
CJ Bibigo Cut Cabbage Kimchi (150g) - RM13.50

Dari segi rasa lebih kurang je kalau ikut tekak Sha cuma jenama Ponggi pedas sikit je dari jenama Bibigo.. Itu je kelainan dia.. kikiki..

7 comments:

  1. Makan dengan megi memang best ni. Orang Korea kalau makin lama peram kimchi, makin best katanya.

    ReplyDelete
  2. Wahh makan dengan maggi ni betul2 ala2 korean hehe

    ReplyDelete
  3. nampak mcm sedap jgk kimchi ni..kak sha beli dkt mne?

    ReplyDelete
  4. Nak cari jugalah. Lama tak makan kimchi. Suka campur dalam maggi :)

    ReplyDelete
  5. Alaaaaa baru layan maggi kari semalam. Pekena dengan kimchi masyukkkkk. Rindu nak pi korea

    ReplyDelete
  6. best kalau jumpa kena dengan tekak. dua pulak tu so kalau satu stok habis, boleh beli yang lagi satu as backup

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »