Thursday, September 16, 2021

Filem US | Self/less (2015 )

Assalamualaikum..
Hye semua..

Tengok sebab ada Ryan Reynolds.. Okaylah filem dia.. Kisah pasal Damian yang dah berusia dan berpenyakit diberikan tawaran untuk terus hidup tapi dalam tubuh yang lain.. Damian ini bermasalah dengan anak dia.. Jadi bila penyakit dia menyerang teruk, Damian buat keputusan untuk terima tawaran tu.. Tapi Damien kena berpura-pura mati dan lupakan semua pasal kehidupan lama dia.. Bila diberikan wajah baru, Damian menyangkakan yang tubuh tu adalah ciptaan.. Namun tanpa disangka Damian mengalami halusinasi dan memori masa lalu mengganggu.. Rupanya tubuh tu bukanlah ciptaan sebaliknya manusia sebenar.. Bila Damian persoalkan, dia diburu dan cuba dibunuh.. Sikap kemanusiaan yang tinggi dalam diri Damian membuatkan dia tak lagi mengambil ubat supaya personaliti asal tubuh tu dapat kembali.. Malah Damian juga menggunakan tubuh itu untuk berbaik dengan anak dia sebelum menghilang buat selamanya..

Self/less
2015 ‧ Action/Sci-fi ‧ 1h 57m
A scientist transfers the mind of a terminally ill billionaire into an artificially-grown body, but the result is not quite what he expected.



4 comments:

  1. Ryan Reynolds. Teringat ep yang dia p running man tu. Unexpected gila dia punya perangai hahaha

    ReplyDelete
  2. PC suka tengok banyak cerita, tapi tak kenal da tak hafal nama-nama pelakon. Bila Sha share, kadang tu barulah, eh suka pelakon ni berlakin la..hehehehe

    ReplyDelete
  3. Tak pernah tengok. Macam nak tengok jugaklah sebab ada Ryan Reynolds :)

    ReplyDelete
  4. mesti plan dia ada yang terganggu bila ada konflik dengan badan tu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »