Monday, September 13, 2021

ebook | Kafe Damia oleh Moon Leeya Zafrina

Assalamualaikum..
Hye semua..

Satu je yang tak menarik buku ini Tajuk dia.. Hahaha.. Tak kena langsung dengan jalan cerita.. Tak pasti kenapa penerbit dan penulis gunakan tajuk ini.. Adalah mention pasal Kafe tu tapi dah separuh buku baru muncul dan itupun tak adalah fokus pada kafe tu pun..

Kisah dalam novel ini manis bersemut dan lancar je perjalanannya dari awal hinggalah penamat.. Konflik yang disampaikan pun tak adalah terlalu berat.. Lebih pada konflik pelajar dan anak je.. Liya dan Zafran, duduk sebelah menyebelah dalam kelas.. Sentiasa bertekak namun saling membantu.. Kemudian terpisah, bila berjumpa terikat jodoh.. Kawan-kawan pun baik.. Keluarga pun okay je..

Memang betul-betul kisah mengenai Liya dan Zafran, dari awal perkenalan hinggalah kahwin dan punya sepasang anak kembar.. Sorry spoiler.. hehehe.. 

Sha baca dan selesai pada 11.09.2021..

Sha pinjam dan baca menggunakan PNM e-Reader..
Published January 7th 2013 by Jemari Seni Sdn Bhd

3 comments:

  1. Mungkin writer ketandusan idea nak letak tajuk kot hehehe

    ReplyDelete
  2. Tajuk dan cerita tak seiring pulak ye. Heheh..buntu agaknya nak fikir tajuk yang sesuai

    ReplyDelete
  3. hahaha boleh pulak macam tu. Dia nak bagi persepsi feeling atau mood cerita tu macam dekat kafe kot

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »