Tuesday, September 21, 2021

Filem US | Kate (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha kembali lagi dengan hero wanita.. Kikiki.. Tapi kali ini hero mati lah pula.. Sedih sikitlah.. Tapi jalan cerita dia intense.. Tu yang syok.. Logik ke tak, kita tolak tepi.. hahaha..

Kate ini pembunuh upahan.. Masa jalankan satu misi dekat Osaka, dia terpaksa membunuh dihadapan anak magsa.. Kate dah cuba tarik diri tapi tak dibenarkan.. Disebabkan kejadian tu Kate nak undur diri dari jadi pembunuh upahan.. Namun dia disuruh untuk menjalankan misi terakhir.. Malangnya, sebelum misi dijalankan Kate telah diracun dan dia tak berjaya menjalankan misi.. Kate hanya ada sehari sahaja sebelum maut menjemput.. Maka bermulalah misi mencari siapa yang pandai sangat nak racun si Kate ini.. Tanpa disangka orang yang dekat dengan Kate rupanya menjadi punca..

Kate
2021 ‧ Thriller/Adventure ‧ 1h 46m
Slipped a fatal poison on her final job, a ruthless Tokyo assassin has less than 24 hours to find out who ordered the hit and exact revenge.

6 comments:

  1. dah tgk dah..ganas giler cita ni. but layans...sbb unexpected plot twist...

    ReplyDelete
  2. baru tgk sikit, tang dia culik Ani sbb nak jumpa Kojima...mmg dah expect hero akan mati..huhu..

    ReplyDelete
  3. suka tengok poster dia, cantik. Ada nampak jugak dekat netflix. Nanti nak try layan

    ReplyDelete
  4. Ohh cerita baru tahun ni. Best tengok cerita aksi tapi hero mati lah pulak.

    ReplyDelete
  5. Best jugaklah. Tapi plot twist dia saya dah jangka. Tak berapa surprise.

    ReplyDelete
  6. wah pemburu upahan wanita. Jarang tenguk. Tapi mesti trill kan

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »