Tuesday, July 6, 2021

Filem Animasi Jepun | Demon Slayer-Kimetsu no Yaiba: Mugen Train (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem paling latest pasal Demon Slayer ini keluar tahun lepas.. Owh ya, semua filem animasi berkenaan Demon Slayer ini Sha tengok atas talian dekat iQiyi.. 

Untuk misi kali ini Tanjiro, Nezuko, Inosuke dan Zenitsu telah diminta untuk naik keretapi Mugen dan bantu Rengoku Kyojuro melawan Demon yang bersembunyi di keretapi tersebut.. Namun tanpa mereka sedari mereka telah dipukau untuk bermimpi.. Semasa bermimpi, hamba kepada demon tu masuk dalam mimpi mereka dan cuba memecahkan core mereka supaya senang demon tu nak makan manusia yang ada dalam keretapi tu.. Tapi Tanjiro sedar ada sesuatu yang tak kena dengan mimpi beliau dan cuba bangkit dari mimpi tersebut dengan bantuan Nezuko..

Babak perlawananlah yang paling best bila tengok animasi macam ini.. Memang layanlah..

2020 ‧ Action/Adventure ‧ 2 hours
Type:Animation, Adventure, Fantasy
Region:Japan
After finishing the study at the Butterfly Estate, Tanjiro reached the next place “Mugen Train” for task with friends. In a short time, over 40 people disappeared there and the Demon Slayers sent there all lost contact. Tanjiro, Zenitsu, Inosuke and Nezuko joined Rengoku Kyojuro, who is one of the “Pillars” of the Demon Slayers. They’re going to face the Demons hiding in the Mugen Train to the darkness.

5 comments:

  1. Banyak betul sekuel filem animasi ni ye. Seronok layan yang kena dengan jiwa.

    ReplyDelete
  2. Saya menangis bila tengok cerita ni huhuhu

    ReplyDelete
  3. Byk anime utk ditonton rupanya..

    ReplyDelete
  4. aduhhh seram betul kalau kena pukau ni.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »