Sunday, July 4, 2021

Filem Animasi Jepun | Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Hashira Meeting: Butterfly Mansion (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini no 2 rasanya.. Sha pun tertengok dekat iQiyi.. hehehe.. Ada 3 tajuk untuk filem dan satu untuk siri.. Main tekan je.. hahaha.. Malas nak google.. Tapi okay je.. Boleh je faham jalan cerita dia..

Filem yang ini mengisahkan bagaimana Tanjiro dan Nezuko yang ditangkap kumpulan Hashiras nak dihukum.. Salah seorang pahlawan Hashiras ini cuba buktikan yang Nezuko tak akan dapat tolak darah manusia sebab dia dah bertukar Demon walaupun Tanjiro cakap Nezuko tak pernah serang manusia.. Walaupun pahlawan Hashiras tu sua tangan dia yang bedarah namun Nezuko buat tak tahu dan palingkan muka.. Maka salah seorang dari pahlawan Hashiras iaitu Insect Hashira
Shinobu Kocho telah menawarkan diri untuk merawat dan melatih Tanjiro di Butterfly Mansion.. Maka bermulalah latihan Tanjiro bersama kawannya sebelum di arahkan untuk tugasan..


5 comments:

  1. bestt... tapi tak habiss..

    ReplyDelete
  2. Anime ni memang best woahhhhh hihihi

    ReplyDelete
  3. iQiyi banyak cerita best. Tak sempat nak layan lagi Kaksha.

    ReplyDelete
  4. hahaha betul la cakap kaksha movie ni no 2 sebab nezuko dah jadi demon

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »