Friday, July 2, 2021

Filem Jepun | Gintama (2017)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang menarik untuk bergelak ketawa.. hahaha.. Jepun kalau buat filem live action memang ohsem untuk ditonton.. Tambahan pula cerita pasal alien yang menakluk Jepun memang lagi lain macamlah filemnya.. Hehehe..

Alien yang digelar Amanto telah berjaya menakluki bumi dan hidup bersama manusia.. Alien ini tak bagi penggunaan pedang.. Namun Sakata Gintoki dengan selambanya membawa sebatang pedang kayu ke hulu ke hilir dan menyerang Amanto.. Kawan baik Gintoki secara tiba-tiba hilang dengan kemunculan samurai  yang mencari pahlawan pedang dan mengajak mereka berlawan.. Gintoki dan sahabatnya menyiasat hinggalah mereka menjumpai kapal besar yang besar yang mencurigakan di tepi pelabuhan.. Ada sahabat lama yang bersepakat dengan alien untuk menghapuskan manusia..

Movie: Gintama
Also Known As: Gin tama
Screenwriter & Director: Fukuda Yuichi
Genres: Action, Adventure, Friendship, Comedy, Sci-Fi
Country: Japan
Release Date: Jul 14, 2017
Duration: 2 hr. 10 min.
Set in the Edo period of a parallel world in which aliens from outer space called Amanto dominate the Earth, the film comically portrays various incidents which occur around Sakata Gintoki, an eccentric samurai who performs odd jobs, and his companions. In the director's chair is Fukuda Yuichi of the television series "Yusha Yoshihiko".
Gintoki is a handyman in an Edo town. He receives information a former comrade, Takasugi, is planning to overthrow the shogunate.
(Source: JFDB)

~A live-action adaptation of Sorachi Hideaki's mega-hit manga.~

3 comments:

  1. uish. tak pernah tahu pun pasal ni... mcm mnarik jugak ni

    ReplyDelete
  2. Dari gaya bawa pedang kayu tu mesti hebat kuasa dia. seronok tengok yang boleh buat gelak tawa.

    ReplyDelete
  3. Ada part kelakar jugak ya. Sesuai ditonton ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »