Saturday, July 10, 2021

ebook | Cerita Puasa & Raya oleh Aein Dhiyauddin

Assalamualaikum..
Hye semua..

ebook ini kompilasi cerita pendek dari penulis.. Ketiga-tiga cerita adalah dari novel yang pernah penulis keluar.. Okay je baca walaupun tak baca novelnya..

1. Tart Nanas Cik Monster (Special entry You Can Call Me Monster)
Kisah Cik Monster aka Atikah yang bersedih sebab tak dapat raya bersama ayah kandungnya.. Menjual tart nanas yang menjadi kesukaan ayahnya.. Rupanya dah lama mereka dihubungkan melalui tart nanas.. Adakah tahun ini Atikah akan berpeluang beraya bersama ayahnya.. Cerpen yang menarik..

2. Jubah Raya Untuk Kai (Special Entry Jodoh Salah Kaut)
Kisah jubah raya yang dibuat khas untuk Kai oleh Amri saudara Rania.. Tapi bila nak minta Kai jadi model, harganya bukanlah murah.. Model terkenalkan.. Kenalah Rania sebagai isteri menggoda untuk memujuk.. Part ini memang kelakar.. Macam-macam cara.. 

3. Baju Raya Lupa Nak Jahit (Special Entry Dia... Tukang Kebun)
Wazif boleh lupa hantar kain buat baju raya walhal dari 3 bulan lalu lagi Hana nak hantar.. Memang perang besarlah.. Dahlah Hana mengandung, emosinya lain macam.. Namun demi memujuk Hana, Wazif rela memenuhi permintaan luar jangka Hana.. Memang kelakar kalau tahu apa permintaan Hana nie.. Berdekah Sha gelak.. 

Sha baca dan selesai pada 08.07.2021..

Published 2021 by Asmawati Kasim

5 comments:

  1. Tajuk 1 dan 3 tu menarik. Jalan cerita pun menarik dibaca

    ReplyDelete
  2. salam kak lama tak singgah sini..muncul jap...hehe..menarik reviewnya

    ReplyDelete
  3. adoiii baju raya lupa nak jahit tu memang stresss

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »