Thursday, July 22, 2021

Drama Melayu | Black S2 (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Yeah!! Ada sambungan.. Review untuk S1 boleh baca dekat SINI.. Dua tahun baru keluar sambungannya.. hehehe.. Tu pun kena tengok dekat Viu, bertabah jelah layan drama dan iklan.. hehehe.. 

Jenuh juga nak ingat jalan cerita seasons S1.. Dah lamakan.. Banyak persoalan yang terjawab dalam season 2 ini.. Malah yang mati pun banyak juga.. hehehe.. Kamal Adli memang nicelah bawa watak Detektif Malik/444.. Memang tak sangkalah bila semuanya berpunca daripada sebuah tape.. Malah kematian Musa abang kepada Detektif Malik juga akhirnya terbongkar dan menjadi sebab kenapa 444 tak boleh keluar dari badan Detektif Malik biarpun Detektif Malik dah dua kali mati.. Drama ini hayalan je, jangan ambil serius pula.. Cuma pastikan tak ditonton bersama kanak-kanaklah.. Karang lain jadinya.. hehehe

JUDUL : BLACK SEASON 2
EPISOD : 8
TARIKH TAYANGAN : 10 Jun 2021
PENULIS SKRIP : Bernice Low
PENGARAH : Ghaz Abu Bakar & Sein Qudsi
PRODUKSI : Studios Film Office
PELAKON : Kamal Adli, Siti Saleha, Nabila Huda, Khir Rahman, Zoey Rahman, Adlin Aman Ramlie, Pablo Amirul, Nam Ron, Fauzi Nawawi, Azman Hassan, Juzzthin, Josiah Hogan, Riz Amin, Zahim Al-Bakri, Zarynn Min, Luqman Hafidz, Amir Ameeza, Aleza Shadan, Airil Hafiz  Nada Syuhada, Hashim Osman, Rusdi Ramli, Zain Hamid, Derrick, Shekean Waida, Silfeny Osma

SINOPSIS BLACK 2
Menceritakan tentang Black (Kamal Adli) yang merupakan makhluk Bunian yang masuk ke dunia manusia untuk mengesan rakannya yang menjadi buruan dan dipercayai bersembunyi di dalam tubuh manusia.
Untuk membolehkan dia hidup di dunia manusia, Black menghuni badan Malik, seorang detektif yang telah meninggal dunia dan tanpa sedar dia sebenarnya sudah terperangkap dalam kehidupan duniawi Malik dan jatuh cinta dengan seorang manusia bernama Sofia (Siti Saleha).
Sofia memiliki kelebihan untuk melihat ajal seseorang termasuk melihat bayang orang Bunian dalam tubuh manusia. Dengan kelebihan masing-masing, Black dan Sofia membuktikan mereka pasangan yang sempurna dan berjaya mendedahkan banyak kes yang melibatkan pembunuhan, termasuklah membongkar rahsia besar yang pernah dilakukan oleh Aisya (Nabila Huda), kekasih Detektif Malik.

4 comments:

  1. mula2 teruja, bila dh nonton, rasa cam boring..huhu..tk habis lg..

    ReplyDelete
  2. Season 1 pun tak tengok lagi drama ni. Ada kerajinan boleh layan sebab ramai yang review kata best drama ni

    ReplyDelete
  3. yeayyy dah habis running boleh marathon weekend ni.

    ReplyDelete
  4. Suka tengok gandingan Kamal Adli dengan Siti Saleha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »