Thursday, July 29, 2021

Cubaan Menanam Jagung Dalam Pasu

Assalamualaikum..
Hye semua..

Cubaan menanam jagung dalam pasu pula.. hehehe.. Lupa nak ambil gambar masa baru semai.. Okay je pokoknya membesar dwngan sihat cuma tulah, jagungnya aja yang tak berapa cantik nak keluar.. kikiki.. Berbaja bagai pokok-pokok ini tapi tak ada rezekikan..

Dua pokok yang cantik membesar didalam pasu..

Satu memgeluarkan jagung dengan cantiknya..

Manakala satu lagi tidaklah menjadi.. huhuhu..

Hasil tuaian kami.. sebiji jagung comel..

Alhamdulillah cantik buti jagungnya walaupun tak memenuhi keseluruhan tongkol tu..

Hasilnya semangkuk bubur jagung.. Maaflah terlebih kuah demi memenuhi kesemua selera didalam rumah ini.. Sha, encik suami dan Imani memnag makan bubur jagung.. Amani pula hanya hirup kuah sahaja.. Tu sebab bila buat bubur jagung kena lebihkan kuahnya.. kikiki..

8 comments:

  1. BEstnyaaaa tgk pokok2 orang dah keluarkan hasil. Ain masih menunggu hahaha berapa lama ya kaksha tempoh jagung tu dari semai sampai berbuah. Kalau nak buah cantik, next time kak sha boleh try goncangkan dua pokok jagung tu buat pendebungaan manual. Mungkin sebab kak sha tanam satu2 dalam pasu. Kak sha boleh try usha2 ig nuraishahshamsuddin atau #Kebunnurai.

    ReplyDelete
  2. wah tanam jagung...dpt kutip hasil bole buat bubur jagung

    ReplyDelete
  3. Alhamdulillah berhasil tanam jagung dalam pasu. Walaupun tak penuh tapi isinya cantik.

    ReplyDelete
  4. wahhhh berjaya keluar buah rupanya. Dulu nak tanam dalam pasu tapi takut dia tak naik elok.

    ReplyDelete
  5. Wah, dah ada hasil. Sedapnya jagung fresh dari kebun sendiri.

    ReplyDelete
  6. menjadi pokok jagung ni..tanam dalam pasu je ye

    ReplyDelete
  7. Kira berjaya tu tanam jagung dalam pasu sampai berbuah. Jadi bubur jagung pula tu! Boleh tanam lagi ni.

    ReplyDelete
  8. ok laa tu sha rs berbaloi jg tanam dr x kuar apa2 hasil, kannn... bolehlah tanam lg lps ni��

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »