Tuesday, July 27, 2021

Drama Korea | Vincenzo (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..
 
Mula-mula tu macam tak berapa nak tengok sangat sebab ada 20 episod dan setiap episod 1 jam 30 minit.. Lama tu.. Tapi sajalah tengok episod 1, eh menariklah pula.. Mafia pun boleh kena pau.. Hahaha.. Lagipun entah kenapa muka Song Joong Ki dalam cerita ini macam menarik pula walaupun tak berapa minat.. hehehe.. Lepas tu 2 watak perempuan dalam filem ini yang tak berapa nak betul memang bestlah layan.. Tu belum lagi tengok kesengalan penghuni plaza dimana emas tu tersembunyi.. Rupanya pandai je berlawan tapi tak lawan sebab tak rasa perlu berlawan.. Sekali bila tunjuk skil, kemain masing-masing..

Jalan cerita dia sempoi, ada penjelasan untuk setiap perbuatan dan perlakuan yang terjadi.. Paling tak sangka bila tahu rupanya perempuan yang main piano tu tahu ada emas dekat bawah bangunan tu.. Sha suka bila Vincenzo tak bagi emas tu dekat penduduk plaza tu.. Dia bagi pada yang tahu je.. Dia masih kekalkan identiti mafia dia tu.. Memang dah agak dia berpakat dengan sami tu untuk angkut emas tu sikit-sikit tapi tak sangkalah bukan sami tu je yang mengangkut.. Hahaha.. Part ini memang kelakarlah tengok.. Paling dasyat bila tengok dia hukum si Jang Jun Woo dengan Choi Myung Hee tu.. Memang gempaklah.. Kejam sebiji macam mafia.. 

Drama: Vincenzo
Also Known As: Binsenjo
Screenwriter: Park Jae Bum
Director: Kim Hee Won
Genres: Comedy, Law, Crime, Drama
Country: South Korea
Episodes: 20
Aired: Feb 20, 2021 - May 2, 2021
Aired On: Saturday, Sunday
Original Network: tvN, Netflix
Duration: 1 hr. 25 min.
At the age of eight, Park Joo Hyeong went to Italy after being adopted. Now an adult, he is known as Vincenzo Cassano to the Mafia, who employ him as a consigliere. Because mafia factions are at war with each other, he flees to South Korea, where he gets involved with Lawyer Hong Cha Young. She is the type of attorney who will do anything to win a case. Now back at his motherland, he gives an unrivaled conglomerate a taste of its own medicine with a side of justice.

(Source: Netflix, AsianWiki)


8 comments:

  1. Belum berkesempatan lagi nak tengok

    ReplyDelete
  2. Cerita ni trending dan review best tapi tak tengok tengok lagi.

    ReplyDelete
  3. kakmim x tgk lg ni.. semua org kata best

    ReplyDelete
  4. lama jg nak menghabiskan drama ni...sbb plot cerita mendatar, kesengalan penghuni plaza tu mcm overacting...

    ReplyDelete
  5. Nak sangat tengok cita ni tapi tak ada netflix. Nak tengok kat mana lagi erk...

    ReplyDelete
  6. Ramai yang cakap drama ni best.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »