Monday, July 12, 2021

Filem Jepun | The Night Beyond the Tricornered Window (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem seram ini lama Sha tunggu.. Tapi tak adalah seram melampau pun.. Seram sikit je lah.. Puas hati tengok.. Hahaha.. Walaupun ada mix review untuk filem ini, pada Sha kira okaylah untuk layan..

Kisah seorang lelaki bernama Mikado yang boleh nampak roh dan hantu dan dia tak suka dengan kebolehan dia ini sampailah dia jumpa Hiyakawa.. Mereka berkerjasama menghapuskan hantu dan roh yang dijumpai.. Dalam masa yang sama kes bunuh diri dan pembunuhan pelik makin banyak berlaku dan semuanya saling berkait dengan seorang pelajar sekolah bernama Hiura Erika.. Tanpa Mikado sedari, dirinya telah diikat oleh Hiyakawa sebagai satu keselamatan dan Hiyakawa juga ada kaitan dengan Hiura Erika.. Memang menarik filem ini tapi macam akan ada sambungan je bila tengok ending dia..

Movie: The Night Beyond the Tricornered Window
Also Known As: Sankaku Mado no Sotogawa wa Yoru
Director: Morigaki Yukihiro
Screenwriter: Aizawa Tomoko
Genres: Horror, Crime, Supernatural
Country: Japan
Release Date: Jan 22, 2021
Duration: 1 hr. 42 min.
Shy bookstore clerk Kosuke Mikado has the ability to see ghosts and spirits, an ability he wishes he didn’t have, since what he sees usually terrifies him. Rihito Hiyakawa, an exorcist whose supernatural powers are as strong as his social graces are weak, doesn’t seem to fear anything, mortal or otherwise. When this odd couple gets together to solve the bizarre cases that come their way, their work methods may not be entirely safe for work.
~ Adapted from the manga by Yamashita Tomoko.~

2 comments:

  1. Best jugak tengok kisah orang yang nampak hantu ni. ada kala cam seram. kadang bagus juga ada anugerah macam tu kalau dapat tolong org lain.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »