Wednesday, July 28, 2021

Filem Korea | The 8th Night (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang agak menyeramkan.. hehehe.. Pada satu masa dahulu ada raksasa yang mata hitam dan mata merahnya dipisahkan dari kekal bersama sebab membawa bencana.. Satu dijaga sami lelaki dan satu lagi ditanam dipadang pasir.. Namun manusia suka mengkaji perkara yang tak sepatutnya.. Seorang profesor telah terjumpa kan mata merah tu dan telah melepaskannya ke dunia.. Untuk mata merah tu bersatu dengan mata hitam, dia kena berpindah dari satu tubuh ke satu tubuh.. Sampailah ke tubuh yang ke lapan baru dia boleh bergabung dengan mata hitam.. Tanpa disangka rupanya sami muda tu terpedaya dengan hantu budak perempuan yang menjadi suruhan mata merah tu.. Pada saat akhirnya sami tua berjaya melepaskan perasaan pedih dan marah yang terpendam dalam hati beliau dan selamatkan sami muda tu..

Movie: The 8th Night
Also Known As: The Eighth Night, The Night of the 8th Day, Night of the 8th, Je8ilui Bam, Je8ileui Bam
Genres: Thriller, Mystery, Horror
Country: South Korea
Release Date: Jul 2, 2021
Duration: 1 hr. 55 min.
When a millennia-old spirit reawakens, it causes mysterious deaths in its quest to assume a form. A group of strangers must join forces in a chilling battle to extinguish it in 8 days, lest it destroy the world.
(Source: Netflix)

4 comments:

  1. Salam, thrill jalan ceritanya..dapat la idea bila nak
    tonton movie hujung minggu. thanks for sharing..

    ReplyDelete
  2. Macam tak puas hati lak ending dia. Kurang faham. Macam cerita tergantung pun ada. Mungkin ada sambungan agaknya.

    ReplyDelete
  3. geram je dengan profesor tu nak kaji benda2 macam ni

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »