Sunday, January 24, 2021

Filem China | Soul Hunter (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Seekor ke seorang alien?? hehehe.. Alien perempuan ini memnag dihantar ke bumi untuk mengumpulkan roh yang berkeliaran di bumi sebagai satu tugasan sebelum dijemput pulang ke planet asalnya.. Namun Lie Xue bukanlah seorang yang cerdas mahupun brutal.. Cara pengumpulan rohnya agak romantis dan baik hati.. Cuba memenuhi setiap keinginan roh yang ingin ditangkap terlebih dahulu sebelum disimpan di dalam botol.. Semasa melakukan tugasan ini Lie Xue terjatuh cinta dengan Jiang Dong.. Rupanya ada cerita lama antara mereka yang berlaku puluhan tahun dahulu..

Okaylah filem dia.. Fantasi dan diadaptasi dari buku kan.. Cuma gandingan hero dan heroin tu macam tak kena.. hahaha.. Heronya tinggi sangat pada Sha.. Heroinnya pula agak slow motion ataupun mungkin watak dia memnag macam tu.. Hehehe.. Tapi heroin dia cantik..

Movie: Soul Hunter
Also Known As: Zhu Nian Shi, Jyu Nim Si
Genres: Romance, Fantasy
Country: China
Release Date: Dec 2, 2020
Duration: 1 hr. 36 min.
As the descendant of Planet Fantasy, Soul Hunter Yang Lie Xue is armed with heavy responsibilities. But her path as a soul hunter was met with numerous obstacles due to her forgetfulness. Han Jiang Dong's appearance had improved Yang Lie Xue's career and love life. At that exact moment, her grandmother tried to stop her personally. As the past gradually reveal themselves, can Yang Lie Xue bring honour to her family and return to her planet in peace? (Source: iQIYI)
'Adapted from the novel "Lian Hun Shi" by Jiu Ke Shu Sheng'

2 comments:

  1. Kategori Alien yang baik hati lah camtu :) Pulak tu terkait dengan seseorang. Lagi curious lah nak tahu cerita dia macamana.

    ReplyDelete
  2. hahaha.. mungkin watak slow motion mcm tu kot tapi kita yg tgk la rasa rimas haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »