Monday, January 18, 2021

Makanan | Kimchee #3

Assalamualaikum..
Hye semua..

Selalu beli yang 600g, kali ini beli 1kg terus.. Senang nak makan lama sikit.. hehehe.. Ini kali ketiga Sha beli dengan rakan Facebook ini.. Memang kimchee beliau paling kena dengan tekak Sha dan termimpi-mimpilah bila dah habis.. hahaha.. Sha sorang je yang makan kimchee ini.. Anak-anak dengan encik suami tak makan pun.. Kita tengok berapa lama 1kg ini bertahan.. hahaha.. Cepat betul penghantarannya.. Hantar hari Khamis, Jumaat dah sampai ke tangan Sha.. Malam kita makan dengan maggi.. hehehe..

1kg

Rupa kimchee ini..

Makanan | Kimchee - Pembelian pertama pada Julai 2020
Makanan | Kimchee dan Chillies Oil with Dried Shrimp - Pembelian kedua pada September 2020

12 comments:

  1. Kakmim x masuk kimchee xtaulah tekak ni bkn tekak korea.. jepun ok pulak 😂😂😂

    ReplyDelete
  2. Dah beberapa kali cuba kimci di restoran. Ada yang sesuai dengan citarasa dan ada yang sebaliknya😅.

    ReplyDelete
  3. Saya makan kimchi campur dengan makanan lain. Tabik kat seorang kawan saya yang ratah kimchi begitu saja.

    ReplyDelete
  4. tingin nak ngoder lah jugak kak... cemana ngodernya...
    dana pun suka kimchi, makan dengan maggi ya ampun sedapnya

    ReplyDelete
  5. Sedap ya? Belum pernah rasa sebab belum pernah terjumpa. Hehe kena orang beri rasa untuk saya beli kut.

    ReplyDelete
  6. samalah kita kak sha. Makan sorang je. campur meggi atau buat nasi goreng sedap!

    ReplyDelete
  7. peminat kimchii pasti suka..akak masa holiday korea dlu tkleh mkn kimchii

    ReplyDelete
  8. kak sha dan kimchee ak pernah dpt dipisahkan hehehe

    ReplyDelete
  9. Best la dah jumpa yang kena dengan tekak, memang memborong sakan la cerita dia

    ReplyDelete
  10. Ade ye jual cmni..ingat nk beli la sha..sebab nk buat tomyam kimchii boleh ke..hahaa

    ReplyDelete
  11. kalau orang Korea.. lagi bertahun peram lagi mahai harganya..
    lagi depa sanggup bayar janji peram lama. hehe..

    ReplyDelete
  12. member aida buat sendiri.
    tapi tu la, aida lom nak cuba rasa kimci ni.
    mcm sawi jeruk ekk?
    tapi member tu tak jual la.
    nak rasa, dia bagi aje sebekas.
    rumah dia sentiasa ada kimci ni, Sha.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »