Sunday, January 3, 2021

Filem English | Wonder Woman 1984 (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Seronok pula tengok filem ini.. Lama tak tengok cerita macam ini.. Ini kisah Wonder Woman masa tahun 84.. Masa ini dia terjumpa batu yang boleh menunaikan hajat dan tanpa sengaja telah berhajat untuk bertemu semula dengan Steve.. Hajatnya tertunai tapi ada harga yang perlu dibayar.. Dalam masa yang sama ada seorang lelaki turut mencari batu tu dan telah membuat hajat yang lagi pelik iaitu dia nak jadi batu tu.. Memang huru haralah dunia.. Semua orang nak hajatnya ditunaikan dan lelaki tu pula nak jadi orang no 1 dunia.. Bila tidak ada peraturan dan sesiapa sahaja boleh memohon hajat malah ditunaikan memang kacau bilau dan huru haralah dunia.. Batu tu memang akan muncul dan menunaikan hajat pada beberapa tahun sekali untuk menghapuskan manusia.. Ending mestilah hero menangkan..

Diana Prince lives quietly among mortals in the vibrant, sleek 1980s -- an era of excess driven by the pursuit of having it all. Though she's come into her full powers, she maintains a low profile by curating ancient artifacts, and only performing heroic acts incognito. But soon, Diana will have to muster all of her strength, wisdom and courage as she finds herself squaring off against Maxwell Lord and the Cheetah, a villainess who possesses superhuman strength and agility.


7 comments:

  1. Tengah layan filem ini sekarang ni...sambil blogwalking

    ReplyDelete
  2. Ooo dia buat macam di tahun 84 ek..

    ReplyDelete
  3. atie tak pernah tgk wonder woman ni, tatau kenapa belum ada mood nak tgk

    ReplyDelete
  4. hahahaha pelik jugak eh nak jadi batu terus. Apa dia rasa best ke tunaikan hajat orang

    ReplyDelete
  5. Ala, tak tengok lagi ni Kak Sha.

    ReplyDelete
  6. Ok jugak la wonder woman versi ni. Mama boleh layan

    ReplyDelete
  7. khabarnya yg terbaru akan keluar thn ni kan?

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »