Thursday, January 14, 2021

Filem USA | RoboCop (2014)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Zaman sekolah dulu suka tengok cerita Robocop ini.. bila dia remake balik memang syoklah.. Walaupun jalan cerita dia berlaku pada tahun 2028 tapi tetap best.. Bezalah gambar dulu dengan sekarang kan.. Armour suit dia pun makin gempak dan cantik, tak macam yang tahun 1980an.. 

Cerita pasal seorang polis yang hampir mati dijadikan separuh robot.. Disebabkan ketamakkan syarikat OmniCorp dalam mengejar keuntungan dan ingin menjadikan robot sebagai satu kemestian mereka mengambil peluang dengan menjadikan seorang polis yang dalam kritikal sebagai separuh manusia dan separuh robot.. Walaupun telah dijadikan separuh robot, Alex masih lagi manusia yang berpegang kepada keadilan.. Sha suka layan filem macam ini, pada waktu-waktu macam ini.. Sesekali melarikan diri dari hakikat kenyataan.. 

RoboCop (2014)
PG-13 | 1h 57min | Action, Crime, Sci-Fi | 12 February 2014 (USA)
Director: José Padilha
Writers: Joshua Zetumer, Edward Neumeier
Stars: Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton
The year is 2028 and multinational conglomerate OmniCorp is at the center of robot technology. Overseas, their drones have been used by the military for years - and it's meant billions for OmniCorp's bottom line. Now OmniCorp wants to bring their controversial technology to the home front, and they see a golden opportunity to do it. When Alex Murphy (Joel Kinnaman) - a loving husband, father and good cop doing his best to stem the tide of crime and corruption in Detroit - is critically injured in the line of duty, OmniCorp sees their chance for a part-man, part-robot police officer. OmniCorp envisions a RoboCop in every city and even more billions for their shareholders, but they never counted on one thing: there is still a man inside the machine pursuing justice. Written by Sony Pictures Entertainment



11 comments:

  1. atie tak pernah tgk cita robotcop.. hahaha tatau kenapa

    ReplyDelete
  2. saper yg penah n sukak tengok robocop 1987 yg ori mmg skrg dh bercucu kann., hehehe

    ReplyDelete
  3. Suka gak tengok robocop tapi lupa dah jalan cerita dia.

    ReplyDelete
  4. Pernah tengok cerita ini bersama The Terminator.

    ReplyDelete
  5. Beza betul dengan rupa robocop zaman kecik2 dulu kan hehe

    ReplyDelete
  6. eh ade yg remake ke?woo kena cari ni...mesti gambar lagi cantik kan..badan robocop tu..

    ReplyDelete
  7. robocop skrg lbh 'canggih' banding dedulu hehehe

    ReplyDelete
  8. Ini bkn genre sy ni.. hehehe

    ReplyDelete
  9. dulu pernah tengok cite dia kat tv. yg remake kemudian ni memang tak pernah tengok..

    ReplyDelete
  10. Baru je tengok movie ni beberapa minggu lepas

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »