Tuesday, January 19, 2021

Filem USA | Daylight's End (2016)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Terjumpa dekat Youtube sebenarnya.. Tak pernah tahu pun pasal filem ini.. Cerita pasal apokalips.. Cumanya dia punya raksasa serupa zombie campur vampire.. Kena matahari dia mampys.. Bila malam dia punya ganas tak boleh bawa bincang dan agak bijak jugalah.. Makhluk tu berevolusi gitu.. Memang berdebarlah jantung nengok kebijakkan dan keganasan zombie dalam cerita ini.. hahaha.. Cumanya zombie dia tak boleh kena matahari..

Seorang lelaki yang meneruskan kehidupan di saat dunia menuju kemusnahan dengan memburu makhluk zombie+vampire bertemu dengan sekumpulan survivor yang diserang manusia gila.. Masa apokalips yang paling jahat tetaplah manusia juga.. Hanya seorang perempuan yang berjaya diselamatkan oleh lelaki itu.. Perempuan tu maklumkan yang mereka ada tempat persembunyian di sebuah bangunan polis dan meminta tolong lelkai tu untuk menghantar beliau pulang.. Malangnya mereka tak sempat sampai ke balai tu sebelum siang menghilang dan diserang kawanan zombie+vampire tersebut.. Kawanan kali ini mempunyai alpha yang agak bijak.. Malam tu juga balai mereka berjaya dipecah masuk oleh kawanan zomvie+vampire tu namun berjaya di sekat oleh hero.. Esoknya semasa ingin melarikan diri, rupanya kawanan makhluk tu telah menyekat laluan mereka.. Hero mengambil keputusan nak menyerang sarang makhluk tersebut.. Tidak ada benda hidup yang tak boleh mati.. Hero berjaya kalahkan Alpha dan memeruskan misi memburu makhluk tu di tempat lain.. 

Daylight's End (2016)
Genres : Action | Fantasy | Horror | Sci-Fi
Release Date: 23 September 2016
Language : English
Country of Origin : USA
Filming Locations : Dallas Municipal Building - 106 South Harwood, Dallas, Texas, USA
Following an outbreak that turned most of mankind into vampire-zombie-like creatures, the few survivors have to fight the creatures and marauders.


Update: Dah tak boleh tengok dah kat Youtube dia dah blok.. huhuhu.. Akses untuk Malaysia je dia blok.. 

8 comments:

  1. Assalamualaikum... wah filem aksi ni.. lama dah tak layan filem2 penuh debaran macam ni. biasanya filem2 ni kepuasan dia pada ending yang power/melegakan. kalau tergantung tu.... emo jugak heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. ending kalau tergantung memang sakit hati.. hehehe

      Delete
  2. banyak suspen cerita macam ni. Hebat hero melawan makhluk.

    ReplyDelete
  3. Alamak, kurang suka la cite zombie. Hehe

    ReplyDelete
  4. boleh ajak suami tengok ni....tengok sorang sorang tak best. bila suspen je terus tutup tv nanti..

    ReplyDelete
  5. dasyat hero ni, berjaya kalah kan alphaaa

    ReplyDelete
  6. alaaa cepatnya dia block! Tak pernah tahu pulak pasal movie ni. Pelakon dia pun tak kenal tapi jalan cerita dia macam nice jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. sehari je dia open.. esoknya dia blok.. ada yang kata kena guna vpn baru boleh tengok.. baca dekat group filem di Facebook.. tak jumpa pula komen tu dah..

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »