Wednesday, January 6, 2021

Drama Melayu | Kampong Pisang Bersiri-Siri: Episod 5 (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Episod 5 ini membawa cerita mengenai Orang Minyak.. Huru hara kampung Pisang bila orang minyak boleh menyerupai orang kampung.. Malah boleh bertukar menjadi haiwan.. Jenuh pulalah penduduk Kampung Pisang nak mencari orang minyaknya.. Hahaha.. Siap bawa list berapa anak dara yang masih ada dalam kampung Pisang.. Part ini memang kelakar.. hahaha.. Bila malam, mereka pun meronda dan bergilir-gilir menjaga.. Episod kali ini lebih ringkas dan pelakunya berjaya dijumpai.. Ada beberapa babak yang berjaya buat Sha gelak berdekah walaupun tak berapa logik.. memang ohsemlah Mamat Khalid ni..

6 comments:

  1. waalaikumussalam. feveret anak-anak saya ni, aduhai. haha

    ReplyDelete
  2. Nak tengok tapi sis ni penakut dgn cite2 seram ni walaupun kelakar. hahaha.. Jemput join GA saya untuk menang wallet free original brand F.timber & Nichi :) http://www.aimisyahirah.com/2021/01/wallet-giveaway-by-misya-2021.html

    ReplyDelete
  3. susah betul nak jaga kampung mcm ni kan .. haha huru hara

    ReplyDelete
  4. Episod orang minyak ni kelakar. lagi lagi scene yah kucai. berdekah dekah gelak.

    ReplyDelete
  5. Paling tak boleh blah masa Yah Kuchai golek2 atas katil, ahahaah

    ReplyDelete
  6. hahahaha dah lama tak tengok cerita pasal orang minyak. Dah la boleh hilang2. Kalau malam pun orang tak nampak sebab gelap haha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »