Monday, January 18, 2021

ebook | Misteri Batu Kristal oleh Mohd Fadzil Hamid

Assalamualaikum..
Hye semua..

Kisah Syahida yang tanpa sengaja terbeli sebiji batu kristal ajaib.. Batu kristal itu boleh memnacarkan semula gambaran perkara yang telah berlaku seperti sebuah projektor.. Dari situ Syahida mendapat tahu mengenai kes rompakan batu kristal dan dalang yang melakukannya.. Dibantu kawan-kawannya, Syahida mula menyiasat dan melapotkan kepada polis.. Malangnya Syahida diculik.. Berjayakah kawan-kawan Syahida menyelamatkan beliau denvan bantuan polis??

Melalui buku ini pembaca akan mendapat tauladan dimana kita hendaklah sentiasa memaklumkan kepada ibu bapa kemana sahaja kita hendak pergi.. Kita juga janganlah sesuka hati mengikut orang yang tak dikenali..

Sha baca dan selesai pada 18.01.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi Oakbee Buffet..
Published 2010 by Alaf21 Sdn. Bhd.

4 comments:

  1. Sesuai juga jadi bacaan anak2 kan

    ReplyDelete
  2. Ada moral value dia dalam buku ni :)

    ReplyDelete
  3. ah, sesuai for kids ni, sbb ada tauladan.. mcm mna pun, nak g mana pon... perlu let parents tau kan

    ReplyDelete
  4. Nasib baik la kawan2 dia jenis yang prihatin

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »