Friday, January 1, 2021

Filem China | Monster Hunters (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem fantasi dari China ini menarik.. Di awal cerita ditunjukkan perlawanan diantara seekor naga dan juga seorang pahlawan.. Kemudiannya roh naga tu berjaya diperangkap namun tercampak ke dalam laut dan ditelah seekor kepah.. Disebuah kampung pula seorang budak dituduh sebagai syaitan yang membunuh.. Ketika cuba ditangkap seorang sami menyelamatkan budak tu.. Rupanya budak tu telah meresap roh naga yang tercampak ke laut tadi dan menjadi buruang penangkap syaitan dan syaitan.. Tengok untuk suka-suka je.. Budak tu perempuan sebenarnya menyamar sebagai lelaki supaya tak diganggu..

Movie: Monster Hunters
Also Known As: zhen hun ge
Genres: Action, Adventure, Wuxia
Country: China
Release Date: Jul 26, 2020
Duration: 1 hr. 16 min.
Five hundred years ago, Grandmaster Tianxuan sealed the King of All Demons, in exchange for a prosperous and peaceful world. However, the good times were short-lived. Demons lurked in the peaceful town of Qui Yuan, and cholera resurfaced.



6 comments:

  1. Nnti tgk 🤩 btw, jika sudi. boleh join dan support segmen saya https://ingintahu31.blogspot.com/2021/01/segment-bloglist-2021-ingintahu.html

    ReplyDelete
  2. china memang rajin buat filem fantasi ni, nampak best juga :)

    ReplyDelete
  3. unik betul story line cita ni..

    ReplyDelete
  4. menarik gak jalan cerita ni. okaylah kan suka suka tengok santai santai gitu.

    ReplyDelete
  5. kreatif jugak jalan cerita dia, tengok poster macam boleh agak visual dia menarik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »