Sunday, January 3, 2021

Filem Korea | P1H: The Beginning of a New World (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Hujung minggu Sha berakhir dengan menonton filem.. hehehe.. Belum ada mood nak mulakan pembacaan gitu..

Latar masa pertama kemanusiaan berakhir akibat diserang virus yang pelik.. Virus yang menyebabkan manusia saling berbunuhan.. Namun ada yang berjaya terselamat dan mereka cuba mencari penawarnya.. Bukan mudah namun usaha tetap perlu dilakukan.. Latar masa kebelakang pula, dua remaja terjaga di satu tempat dalam keadaan hilang ingatan.. Cuba menjejak siapa mereka dan mendapat kuasa luar biasa tanpa sengaja.. Namun ada yang ingin memanipulasi mereka tapi tak berjaya.. Latar masa ketiga pula saat dunia mula diserang drone yang membawa virus gila.. Seorang remaja yang dibunuh berjaya hidup semula dan seorang budak perempuan yang mempunyai kuasa menghidupkan telah diselamatkan dibawa ke suatu tempat.. Mereka cuba diserang namun terselamat dibantu dua remaja dari latar masa kedua yang muncul tiba-tiba.. Filem tamat.. Mungkin akan ada sambungan bahagian kedua lepas ini.. Pening.. hahaha..

P1H: The Beginning of a New World (2020)
Also Known As: P1H: The Start of a New World, P1H
Genres: Action, Drama, Sci-Fi, Supernatural
Country: South Korea
Type: Movie
Release Date: Oct 8, 2020
Duration: 1 hr. 38 min.
The story revolves around six boys from the stars Alkaid and Alcor, arriving on Earth to save the planet from the spread of a strange virus. The fictional virus is known to instill wrath and violence in human beings, which the boys will seek to prevent. (Source Allkpop)


11 comments:

  1. hi, jemput singgah blog, especially kalau berminat nak tambah pendapatan dengan Jamu Tun Teja. Terima kasih =)

    https://241107hh.blogspot.com/2021/01/slip-gaji-yang-sah.html

    ReplyDelete
  2. Happy new year 2021, Sha..

    wahh..genre supernatural..

    ReplyDelete
  3. kak sha target berapa books this year?

    ReplyDelete
    Replies
    1. 202 buah.. kurang sikit dari tahun lepas.. mood macam kurang menarik.. Ini dah 3.1 pun tak start membaca lagi..

      Delete
  4. aduh.. mood membaca tak muncul lagi eh....

    ReplyDelete
  5. tak kenal pelakon dia. nampak best juga sinopsisnya..

    ReplyDelete
  6. sekarang movie banyak pasal virus je, dulu zombie haha

    ReplyDelete
  7. Haha.. pening ye. Penat mama cari kesimpulan ya. Kesimpulan ya nanti la tgk

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »