Friday, January 29, 2021

Youtube Channel | Life's Wild Adventures

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tak pasti kenapa Youtube suggest video dari channel Life's Wild Adventures ini pada Sha.. Buat pengetahuan semua, Sha bukanlah berani sangat dengan ular tapi lepas tengok video pasal Ular Pelangi/Rainbow Snake ini terus tersuka tengok ular.. Cantik gila ular ini.. Rupanya selain ular yang biasa kita tahu macam tedung dan sawa, ada banyak lagi jenis ular dan tak semuanya berbisa.. Memang menarik tau.. Kalau geli, bolehlah skip entry Sha ini.. hehehe..

Melalui channel ini juga Sha tahu pasal ular Hognose yang pandai berpura-pura mati demi menyelamatkan diri dari pemangsa.. Comel gila tengok aksi ular ini.. hahaha.. Ular ini akan berpura-pura mati sebagai satu mekanisma menyelamatkan diri.. Memang comel habislah.. Selain dari ular, ada cerita pasal buaya, cicak tanpa kaki dan juga kura-kura.. Memang channel yang menarik..

Rainbow Snake

Hognose Snake Playing Dead..

5 comments:

  1. hahaha comel je pura-pura mati tu..

    ReplyDelete
  2. alahaiii comelnya dia pura pura mati hahaha

    ReplyDelete
  3. Part pura2 mati comel sangat hihihi

    ReplyDelete
  4. Ajaib betul ciptaan Allah. Macam-macam sifatnya.

    ReplyDelete
  5. Cantik memang cantik tapi biasanya orang cakap haiwan yang cantik ni kadang kadang beracun. Rupanya ada jenis macam ni tak berbisa. Dalam kepala ni kalau fikir ular je mesti dah takut kena patuk. huhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »