Saturday, January 16, 2021

Shopee | DAISO: Food Storage Bag With Seal for Fridge

Assalamualaikum..
Hye semua..

Semuanya dihujung jarikan.. Bila nak ke pasaraya kena rentas daerah/negeri jadinya kita belilah secara atas talian.. Dekat Shopee, macam-macam ada.. hehehe.. Tapi tulah tengok stok juga.. Kalau ada stok, adalah barang yang nak dibeli.. Kalau tak kita kena tukar dan carilah yang lain.. Sha selalu beli plastik beg jenis seal ini dekat Daiso sebab murah dan berbaloi.. Sekotak RM5.90 je.. Selalu Sha beli yang kotak oren tapi saiz S dah habis.. Saiz S tu kalau kotak oren dia lebih 3pcs.. hehehe.. Takpelah, janji ada plastiknya.. Sha recycle je plastik ni.. Kalau rosak baru buang dan ganti baru.. Pakai ini senang nak simpan lauk basah dalam peti ais..

Double Zipper Sandwich Bags (60pcs)
Stock Bag For Food Cold Storage - S (40pcs)
Food Storage Bag With Seal for Fridge - M (37pcs)
Food Storage Bag With Seal for Fridge - L (20 Pcs)

9 comments:

  1. Amalan kitar semula melestarikan alam sekitar. Bagus idea begini.

    ReplyDelete
  2. Kitorang guna bekas lutsinar yang selalu dapat apabila beli makanan.
    Ok juga plastik berzip.

    ReplyDelete
  3. aida sentiasa ada stok storage beg ni, sha.
    beli di ikea dulu kala. dan latest beli di mydin je.
    dah ada pelbagai saiz dah :)
    yes. letak brg basah kat fridge. mudah kenal dan save space.

    ReplyDelete
  4. Ada plastik jenis ziploc begini memang mudah utk simpan barang basah, kan.

    ReplyDelete
  5. Benda ni wajib ada kat rumah. senang nak simpan makanan.

    ReplyDelete
  6. online shopping la the best skrg ni

    ReplyDelete
  7. mudah kan kalau guna plastik ni sebab kedap udara & jimat space. Memudahkan sangat untuk yang ada peti ais saiz kecil

    ReplyDelete
  8. kalau shida biasa lauk basah buh lam tupperware je sha..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »