Thursday, January 21, 2021

Filem USA | I, Frankenstein (2014)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem ini dah 2,3 kali juga Sha tengok.. Suka lakonan Aaron dalam ini.. Lepas tu jalan penceritaan dia pun okaylah.. Bolehlah layan waktu boring-boring.. Kisah Frankenstein yang menghidupkan Adam dari cantuman mayat.. Namun lepas tu cuba membuang dan membunuh Adam, malangnya tak berjaya.. Semasa Adam menanam si Frankenstein ini dia diserang oleh demon yang inginkan pengetahun menghidupkan mayat tapi diselamatkan oleh Gargoyles.. Ratu gargoyles ini minta Adam berjuang bersama mereka tapi Adam tak nak.. Bila dia lari ke hujung dunia, Adam ingatkan demon ini berhentilah cari dia rupanya tak.. Bila dah asyik diganggu je, Adam buat keputusan untuk buru dan hapuskan demon ini.. Tapi tu lah, Adam tak pedulikan manusia tu yang Ratu gargoles ini tangkap dia dan kurung dia.. Masa inilah diorang kena serang dengan demon.. 

Okaylah aksi dan jalan cerita dia.. Hero tetap menang.. hehehe..

I, Frankenstein
2014 ‧ Action/Fantasy ‧ 1h 33m
Adam, a monster created by Frankenstein, realises that his true calling is to save humanity after he finds himself in the middle of a war between the two immortal clans of demons and gargoyles.

10 comments:

  1. byk kali dah nak tgk cita ni, tapi asyik on hold saja

    ReplyDelete
  2. byk juga ya filem guna title Frankenstein ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. ada yang best, ada yang cam kureng..

      Delete
  3. nampak macam best... boleh cari nanti

    ReplyDelete
  4. Saya pun pernah tengok, tapi dah lama dah. Best jugak

    ReplyDelete
  5. Filem aksi yang best ni. Curious nak tahu ending kalau dah tengok tu.

    ReplyDelete
  6. ini yang versi modern.. yang classic sedih T.T

    ReplyDelete
  7. mcm x pernah tgk ni, sha.
    frankenstein kan byk versi.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »