Sunday, January 17, 2021

Filem Hindi | Nail Polish (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha tengok filem ini sebab tertarik dengan review Farhana 👉 Movie Review : Nail Polish.. Terus cari dan tonton.. Memang berbaloilah tengok.. Terima kasih Farhana untuk review yang ohsem.. 

Memang terbaiklah filem ini.. Ending dia tu, adoi.. Filem ini Sha mampu nak tengok sampai habis sebab berkisar dalam mahkamah berkaitan dengan jenayanh yang dibuat oleh Veer.. Tak ada babak dia menyeksa atau membunuh mangsa.. Babak Veer dirogol dalam penjara pun tak ditunjukkan secara nyata cuma bayang yang bila kita tengok kita tahu apa yang berlaku.. Walaupun Veer tu penjenayah tapi apa yang berlaku dipenjara tu tak sepatutnya berlaku.. Dimana-mana jenayah tetap berlaku.. 

Kisah penyiasatan membabitkan seorang lelaki yang agak dikenali dan mempunyai reputasi yang baik.. Semasa siasatan dan sebutan kes berlaku di mahkamah, lelaki ini sengaja mengakibatkan dirinya dicederakan dan dimasukkan ke hospital.. Kes beliau ditangguhkan dan selepas lelaki ini sedar dia mengaku yang dirinya seorang perempuan.. Mahkamah menangguhkan kes beliau dan memanggil pakar psikologi untuk melakukan ujian sama ada betul atau tidak lelaki tu bermasalah.. 

Nail Polish (2021)
Drama | 1 January 2021 (India)
Director: Bugs Bhargava Krishna
Writer: Bugs Bhargava Krishna
Stars: Arjun Rampal, Manav Kaul, Anand Tiwari
36 children have been brutally killed and burned in and around Lucknow. This crime wave lasts for five years without anyone being arrested or charged. A newly appointed police officer, faced with two more such killings, stumbles upon clues that lead him to arrest a very surprising suspect. The trial seems to be proceeding as expected when it takes a totally unexpected twist that throws the court room into turmoil, creating an emotional and psychological roller coaster that hurtles to an ending that will leave the audience thinking long and hard.

11 comments:

  1. Jarang ikut filem Hindi sekarang ni. Macam nak tengok balik la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Samalah.. Sha tengok pun sebab review Farhana.. Memang berbaloilah..

      Delete
  2. Cerita thriller penyiasatan jenayah. Review ohsem buat orang lain tertarik nak tengok jugak :)

    ReplyDelete
  3. yeayyy best kan Kak Sha?! Dah nampak Veer ni takde perasaan bila dia cucuk mata lelaki dekat penjara tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adoi.. part tu memang ngerilah.. Nampak masa tu dia memang psiko kot.. seram..

      Delete
  4. Suka jugak cerita berkisah Assalamualaikum.. mahkamah ni

    ReplyDelete
  5. Suka jugak cerita berkisar dlm mahkamah ni

    ReplyDelete
  6. Wah! Hero dia Arjun Rampal ye... hensem bah!

    ReplyDelete
  7. atie pun letak in the list tapi tak tgk lagi huhuhu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »