Wednesday, January 20, 2021

Drama Jepun | Diver: Special Investigation Unit (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama pendek 5 episod je..Berkisar mengenai pasukan rahsia polis yang menyiasat dengan cara tersendiri dalam membanteras penjenayah.. Memang menarik dan ohsem.. Cuma tanpa disedari, mereka dipergunakan oleh orang atasan untuk membalas dendam kepada satu peristiwa lampau.. 

Drama ini walaupun pendek tapi padat dengan aksi yang menarik.. Sha suka tengok watak utama dia, walau nampak kejam dan tak berperasaan namun punya sisi yang lembut.. Cara yang digunakan dalam menyelesaikan kes memang extrem dan tak ada belas kasihan pada penjenayah, yang penting kes mesti selesai..

Diver: Special Investigation Unit (2020)
Also Known As: DIVER , Diver: Special Infiltration Team
Screenwriter: Uda Manabu
Director: Horai Tadaaki
Genres: Crime, Drama, Investigation
Country: Japan
Type: Drama
Episodes: 5
Aired: Sep 22, 2020 - Oct 20, 2020
Aired On: Tuesday
Original Network: Fuji TV KTV
Duration: 54 min.
To fight against the rise in criminal organizations, the Hyogo Prefectural Police have created a secret infiltration squad, the ´D-Team’, whose members are called ‘divers’.  When infiltrating dangerous criminal organizations, they are often putting their lives at risk. The team’s best diver is Kurosawa , who’s known for being ruthless when apprehending criminals , but on occasion, will reveal his nicer side to others. (Source: AsianWiki)
'Adapted from the manga "Diver: Tokushu Sennyuhan" by Shuntaro Osawa'


10 comments:

  1. macam best je, ada fukushi sota pula tu. ok masuk dalam list dulu..hehe

    ReplyDelete
  2. Dah lama juga tak tengok drama Jepun..

    ReplyDelete
  3. Orang jahat mesti ada sisi baiknya, kan. 5 episod cepat habis, cepat settle tengok :)

    ReplyDelete
  4. Macam best je ni kaksha! Hero dia pun handsome hikhikhik

    ReplyDelete
  5. dah agak da... mesti adaptasi dr manga ;-)

    ReplyDelete
  6. kat mana ni, Sha?
    netflix?
    now dok layan korea, kekadang tak search pun for drama jepun :( ha ha ha ha...
    dulu kala suka gila drama jepun.
    sama2 tgk dgn mak dulu kala.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »