Monday, March 22, 2021

Aircond Kuda Merah Meragam

Assalamualaikum..
Hye semua..

 Seminggu penghawa dingin kereta Sha kejap ada kejap tak ada.. Sudahnya pagi tadi, encik suami bawa ke kedai aircond.. Bila diperiksa, rupanya tapak relay dia yang bermasalah.. Dah haus.. Orang kedai tu tukar relay baru, tapi kalau jadi lagi emmang kena tukar tapak dia lah.. Mujurlah kena RM38 je untuk relay ini.. Sha dah garu kepala kalau kena tukar seketul.. Tapi bila pakai kereta atau motor memang macam tu lah kan.. Ada masanya dia sakit, kenalah baiki..

Seketul relay ditukar..
Relay ini bila problem, cermin pun tak boleh nak turun naik.. menganggu bukan sahaja aircond tapi cermin tingkap juga.. Ada masanya dia keluarkan bunyi.. Stress bila dia berbunyi dengan aircond tak ada.. hahaha.. 

8 comments:

  1. Waalaikumussalam.
    Memang rimas dibuatnya kejap ada kejap takde aircond.

    ReplyDelete
  2. akak sebut teringat kenangan cida, cermin tingkap tak boleh naik, masa hujan. kelam kabut semua orang dalam kereta. haha

    ReplyDelete
  3. Kelam kabut jugak lah kalau nak naikkan cermin masa hujan turun kalau macam tu hahaha. Semoga kereta kak sha cepat sembuh hehehe :D

    ReplyDelete
  4. Harap2 ragamnya dah dapat diselesaikan

    ReplyDelete
  5. samalah kete wak dulu pasal relay nih., masa memandu tetibe lemau., huhuhu

    ReplyDelete
  6. kalau ada kereta ni, mmg kena always ada emergency money kan sbb dia nak masok hospital anytime huhuh

    ReplyDelete
  7. betul penangan plg hebat kalau dah habis bayar..lg byk masalah yg dtg ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »