Saturday, March 6, 2021

Basikal Baru Imani

Assalamualaikum..
Hye semua..

Alhamdulillah, berjaya juga encik suami belikan basikal untuk Imani.. Puas meronda di sekitar kawasan tempat tinggal Sha dan juga di Shopee, akhirnya encik suami memilih beli secara atas talian di Shopee.. Basikal sampai dalam keadaan cantik dan selamat.. Calar sikit-sikit tu kira halallah.. Cumanya kena pasang sendiri lah break, handle, bakul, padle, tayar, loceng dan juga seat.. Kalau tak yakin beli yang dah siap pasang tau.. Encik suami dia yakin boleh pasang sendiri tu yang beli..

Beli hari Khamis pagi dan Jumaat petang sampai basikalnya..

Muka teruja dan seronok dapat basikal.. hehehe..

Tak menyempat-nyempat nak nak naik.. Ayahnya belum siap pasang lagi.. hehehe..

Harga basikal ini RM189.00 + postage RM12.72 tapi ada diskaun kedai dan shipping cuma bayar RM193.06.. Kalau dekat kedai area tempat Sha ini harganya RM270..

9 comments:

  1. Berbaloi kan beli online sebab lagiii murah tapi kena ready lah kalau ada kerosakan atau apa apa :)

    ReplyDelete
  2. Wah, seronoklah Amani dapat basikal baharu! Memang murahlah kalau beli dan tahu pasang sendiri.

    Ada kawan akak baru-baru ni semangat beli basikal online nak pasang dengan anak dia. Alih-alih kena hantar kedai basikal, upah pasang RM50 ke RM60 tah. Bising mulut dia bercerita 🤣😂🤣

    ReplyDelete
  3. Banyak jimat tu. Ride safe Imani

    ReplyDelete
  4. wahhh patut laa ada bau kedai... amani dah ada basikal sendiri ke sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amani punya belum sampai Anies.. Lambat sikit belinya sebab nak tengok saiz basikal yang sampai ini dulu.. hehehe.. beli online kan..

      Delete
  5. Waaahh mesti imani seronok dapat beskal :)

    ReplyDelete
  6. Pink !! she looks so happy ! Enjoy your ride Imani :)

    ReplyDelete
  7. Seronok Imani dapat basikal baru. Jauh beza harga dia. berbaloi beli kat shopee.

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »