Tuesday, March 30, 2021

Filem China | Love The Way You Are (2019)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Lama tak layan filem dan drama.. Hujung minggu baru ini memang layan drama dan filem je.. Cuba habiskan drama yang dah lama tertunggak tapi tak berjaya pun.. hahaha.. Ini antara filem yang Sha tonton.. Owh ya, tajuk Love The Way You Are (2019) versi drama pun ada dan tak ada kaitan dengan filem ini..

Kisah hero yang dah lama sukakan heroin tapi tak diketahui heroin sebaliknya heroin mengenalkan hero pada perempuan lain supaya hero tak terlalu fokus belajar.. Namun sesuatu terjadi dan heroin ingatkan hero frust sampai keputusan tak okay dan diterima di universiti yang sama dengan heroin.. Mereka ambil course Perternakan haiwan, sedangkan hero ada masalah dengan haiwan berbulu.. hahaha.. Memang kelakar.. Drama yang sweet dan konflik tak serius.. Bolehlah buat layan seronok-seronok lepas frust menangis tengok Drama Chocolate.. 

Movie: Love the Way You Are
Also Known As: San Hao Cha Sheng, Bei Da Cha Sheng, Wo Men De Qing Quan Du Shi Ni, My Youth Is Yours
Screenwriter & Director: Zhou Tong, Dai Meng Ying
Genres: Animals, Comedy, Romance, School, Youth
Country: China
Release Date: Jun 21, 2019
Duration: 1 hr. 30 min.
This movie follows the sweet and sour love between the daring and kind-hearted Zhou Lin Lin and Fang Yu Ke, the socially awkward boy next door.  They leave their village and begin studying animal husbandry at university. Throw a  manipulative beauty who hates losing a conquest and a flirtatious bad boy into the mix and watch what unfolds. (Source: bumblethunderbeast at MyDramaList)
~ Adapted from the novel "Peking University Students" ~

5 comments:

  1. boleh layan ni..best tgk drama yg genre lain..kursus penternakan haiwan..menarik tu..

    ReplyDelete
  2. Wah menarik juga storyline dia hehe. Sweet gitu. okay masuk dlm list la mcmni.

    ReplyDelete
  3. tak perasan pun drama ni, macam menarik juga kisah dia :)

    ReplyDelete
  4. Kenapa novel novel Peking University Students ni akak rasa familiar eh? 🤔

    ReplyDelete
  5. aaa suka story line dia, cuteeee

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »