Tuesday, March 16, 2021

ebook | Pujaan Hati Kanda oleh Aulia Iman

Assalamualaikum..
Hye semua..

Satu lagi novel yang telah berjaya diadaptasikan ke drama.. Namun dramanya Sha tak ikut sangat.. MIL Sha yang tengok sebab sukakan lakonan Remy Ishak.. hehehe.. Sekarang ini rasanya ada ulang tayang drama ini dekat tv..

Novel yang ringan dan santai dengan konflik yang okay.. Kisah Danny yang diuji dengan kemunculan bayi Rara secara tiba-tiba semasa majlis akad nikahnya sedang berlangsung sehinggakan majlis terbatal.. Bila Nadine tidak mahu mempedulikan Danny maka dengan sendirinya Danny mula tawar hati pada Nadine.. Kerana Rara jugalah Danny bertemu Tiara seorang pelajar yang sudi menjadi penjaga Rara selama 24 jam bersama rakan baiknya Reena.. Dari menjadi pengasuh Rara kepada cinta hati Danny namun bukan mudah membina hubungan bila ada aja yang mengganggu.. Gangguan dari Pali yang obses dengan Tiara, Nadine yang cuba berbaik semula dengan Danny dan kemunculan ibu Rara iaitu Fatimah yang tak berapa nak betul..

Jalan ceritanya santai, dengan konflik ringan dan sweet untuk bacaan hujung minggu..

Sha baca dan selesai pada 14.03.2021..

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published 2016 by Karya Seni

6 comments:

  1. tak baca pun lagi novel ni.. mungkin boleh try baca ebook pula lepas ni kot

    ReplyDelete
  2. Saya follow kedua-dua drama dan novel ni, Kak Sha. Jalan ceritanya memang santai je.

    ReplyDelete
  3. Saya tak baca novel tapi ikuti drama ni.

    ReplyDelete
  4. tak baca lagi novel ataupun tengok drama dia. nanti nak try lah kalau ada masa hehe

    ReplyDelete
  5. cita ni best tapi bila ulangan tu rasa mcm geramnyaa.. nak cerita baru :(

    ReplyDelete
  6. novel pun x penah baca n drama pun x penah ikut hehehehe tp tahu jg laa yg drama ni meletop sblm ni hehehehe...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »