Wednesday, March 31, 2021

Drama Jepun | Babel Kyusaku (2020)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama Jepun 10 episod ini mengisahkan tentang bangunan yang ada dunia lain.. Mitsuhiro merupakan manager baru bagi bangunan Babel Kusaku yang diwarisi secara turun temurun.. Hari pertama je Mitsuhiro dah tercampak ke dunia Babel dan melalui kepelikan tu dengan serangan wanita gagak.. Namun Mitsuhiro berjaya melalui kehidupan hariannya disamping menyelamatkan penghuni bangunan Babel Kusaku dari dimakan Babel untuk dijadikan tenaga.. Cuma masa episod 4 je Mitsuhiro gagal selamatkan sahabat beliau dari ditelan Babel.. Mitsuhiro juga berjaya membongkar kejadia sebenar dunia Babel dicipta.. Memang menarik bila manusia tak nak melepaskan orang yang sepatutnya pergi..

Episod 4
"Rather than regretting what you've lost, you should just move foward.
The sadness of the past, can be change into happiness for the future."

Drama: Babel Kyusaku
Also Known As: Babel Kusaku, Baberu Kyuusaku
Genres: Drama
Country: Japan
Episodes: 10
Aired: Oct 20, 2020 - Dec 22, 2020
Aired On: Tuesday
Original Network: NTV, Hulu
Duration: 24 min.
"Babel Kusaku" is a 5 story, 88 year old multi tenant building. Kusaku Mitsuhiro is the building's new manager. While dreaming of becoming a screenwriter, he gets lost in Babel where a false world where all dreams came true can be accessed. Like him, the tenants of Babel are all people who had to give up their dreams in the real world. Those who got lost, wish to stay at Babel forever. However, once you say the word "Babel", you can never return to the real world.
~ Adapted from the novel of the same name by Manabu Makime. ~

7 comments:

  1. ingatkan babel tu nama orang rupanya bangunan

    ReplyDelete
  2. Dah masuk senarai tontonan, tapi belum sempat tengok lagi 😊

    ReplyDelete
  3. Macam bangunan misteri gitu yek.. Best je ni kak. :)

    ReplyDelete
  4. takpernah layan drama jepun tapi main role dia kenapa cute hahaha

    ReplyDelete
  5. Mesti panjang kisahnya terperangkap dalam Babel tu.

    ReplyDelete
  6. aaa cita ni in my list! tapi kak sha tgk dulu haha ! fuma kikuchi ! one of my favorite

    ReplyDelete
  7. nasib baik bukan markus babel hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »