Monday, March 1, 2021

Filem Jepun | Tokyo Ghoul S (2019)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem kedua mengenai Ghoul ini lebih ganas dan kejam.. Selamba je dia bunuh manusia untuk makan mata je.. Membazir betul.. Hahaha.. Hero masih lagi Kubota Masataka.. 

Filem kedua ini mengisahkan Ken yang cuba dijadikan mangsa oleh Ghoul yang digelar Gourmet disebabkan bau yang dimiliki Ken adalah berbeza.. Ken yang bukan sepenuhnya ghoul telah menyebabkan dirinya menjadi rebutan ghoul yang lain namun tak sempat dimakan CCG datang menyerang tempat tersebut.. Ken terselamat.. Tapi Gourmet tetap memburu Ken.. Sampailah satu tahap Gourmet telah menculik rakan manusia Ken dan meminta Ken untuk makan rakannya itu supaya Gourmet boleh makan Ken pula.. Memang gila.. Namun rakan Ken berjaya menyelamatkan Ken dan membunuh Gourmet..

Movie: Tokyo Ghoul S
Also Known As: Tōkyō Gūru 2, Tokyo Guru 2, Tokyo Ghoul 2
Director: Hagiwara Kentaro
Genres: Action, Horror, Psychological, Sci-Fi, Supernatural
Country: Japan
Release Date: Jul 19, 2019
Duration: 1 hr. 40 min.
Kaneki Ken is a university student. He is also half-ghoul and half-human. He agonizes over his situation. Trying to avoid other ghouls, he shelters himself at Anteiku Cafe and spends time with Kirishima Toka. One day, a ghoul, Tsukiyama Shu, appears at Anteiku Cafe and he is called the "Gourmet".
(Source: AsianWiki)

15 comments:

  1. Haha..memang membazir makan membunuh sebab nak makan mata je. Betul betul ganas dan seram. Bebunuh makan kawan sendiri.

    ReplyDelete
  2. Seram cerita ni ye, bunuh nak makan mata... ish isshhh!

    ReplyDelete
  3. atie tgk anime season 1 saja.. takleh masuk dgn jiwa.. but live action dia mmg nak tgk sbb suka kubota :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anime tak lalu rasanya nak tengok.. hehehe..
      Akak tengok live action nie pun sebab Kubota Masataka tu..

      Delete
  4. uggghhhh geramnya dia makan mata je! Nasib baik lah dapat dibunuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang geram pun.. Kalau Ghoul yang lain makan habis semua part manusia, dia bantai makan mata je.. Sakit hati nengoknya..

      Delete
  5. ikut suka hati dia nak bunuh orang..tak boleh tengok cite macam ni, macam boleh imagine dia punya kejam tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Sha tengok sesekali kalau ada pelakon yang minat..

      Delete
  6. kalau tragis mcm ni memang tak tgk.. scary mkn mata

    ReplyDelete
  7. kalau tragis mcm ni tak tengok.. scary mkn mata

    ReplyDelete
  8. fav movie ni hehe kak sha dah tengok alice in borderland?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah.. tengah tunggu sambungan dia je.. hehehe

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »