Tuesday, March 16, 2021

Filem Jepun | Orange (2015)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem mengenai parallel world.. Apa yang dah berlaku tak boleh diubah sebaliknya yang berubah adalah masa depan yang berbeza..

Naho terima surat dari masa depan menceritakan semuanya tentang Naho dan juga crush Naho iaitu Kakeru.. Naho masa depan suruh ubah sejarah supaya Kakeru tak mati.. Naho cuba namun tak mudah tanpa diketahui bukan Naho sahaja yang menerima surat dari masa depan tapi Hirota juga.. Bergandingan mereka cuba membantu Kakeru meneruskan kehidupan dan tidak membunuh diri.. Bukan Naho dan Hirota sahaja tapi semua kawan-kawan mereka.. Masa depan yang dah berlaku mereka bersedih kehilangan Kakeru namun masa depan yang lain Kakeru gembira bersama mereka..

Movie: Orange
Screenwriter & Director: Hashimoto Kojiro
Screenwriter: Matsui Rinko
Genres: Friendship, Psychological, Romance, School, Drama, Supernatural
Country: Japan
Release Date: Dec 12, 2015
Duration: 2 hr. 19 min.
During the spring of her 16th year, Takamiya Naho receives a letter from her future self. Upon reading the initial page of the letter, her class was introduced to a transfer student from Tokyo named Naruse Kakeru. The letter she realized was an account of the things her future self had experienced and regretted the most. Frightened, she tries to avoid reading further, but as her interests towards Kakeru bloom, Naho eventually decides to encourage him. Naho, together with the help of her friends, Suwa, Chino, Hagita, and Azusa do their best to avoid having the same regrets their future self had and heals Kakeru from his desolation and self-blame.
(Source: MyDramaList)

5 comments:

  1. last layan filem jepun kat netflix...gaduh gaduh...
    high & low sequel...menggamit memori zaman gto dan crow zero

    ReplyDelete
  2. cantiknya naho ni. Mesti sedih bila orang yang rapat bunuh diri

    ReplyDelete
  3. Kalau la real life boleh pilih macam ni. Haha

    ReplyDelete
  4. atie kena recall balik, dah tgk ke tak cita ni ke atie tgk animeee dia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »