Friday, March 26, 2021

Drama China | Youths in the Breeze: The Boy and the Cat (2020)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Drama ini sebenarnya 24 episod dengan 3 cerita yang berbeza.. Sha tengok drama The Boy and the Cat je sebab comel pula nengok kucing bertukar jadi manusia.. Hahaha.. Kisahnya kucing ini tinggal dengan tuan dia perempuan tapi dah cukup masa untuk balik ke tempat asal mereka..Kemudiannya adik perempuan tu pula muncul.. Kat sinilah berlaku konflik.. Mana lebih penting pada perempuan tu, adik atau kucing dia.. Gitu.. konflik betul kucingnya.. hehehe

Boleh tengok drama penuh di Youtube.. Ada subtitle english..

Drama: Youths in the Breeze
Also Known As: Chun Feng Bu Xi Shi Shao Nian, Spring breeze is not like a boy
Genres: Friendship, Youth, Drama, Fantasy
Country: China
Episodes: 24
Aired: Dec 13, 2020 - Dec 22, 2020
Aired On: Monday, Tuesday, Wednesday, Thursday, Friday, Saturday, Sunday
Original Network: Youku
Duration: 7 min.
"He and Meow": The cat Jiang Xiao Kui and his owner Jiang Qing from the cat kingdom live a happy life. Until Jiang Qing's younger brother Jiang Xia returned home. Xia, who was allergic to cats, and Jiang Xiao Kui, who hated his younger brother, started a battle over sister's favor. 


2 comments:

  1. aaa aaa aaaa bertukar kucing dan manusia, mcm cita Fruit Basket, put this in the list :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »