Tuesday, March 2, 2021

ebook | Misi Budak Ajaib oleh Syauqie M.K.

Assalamualaikum..
Hye semua..

Buku ini adalah bacaan santai untuk pelajar sekolah namun okay sahaja untuk dibaca kita yang dewasa.. Kisah mengenai Adreen, Irfan dan Ikhwan yang tersesat semasa mencari Amirah yang tiba-tiba hilang didalam hutan semasa perkhemahan mereka.. Ikhwan yang teringin bertemu bunian telah berjaya mendapat pengalamn tersebut sebelum mereka mula perkhemahan lagi.. Manakala Irfan yang mempunyai memori fotografik telah membantu pihak polis membongkar kisah sebenar kehilangan Amirah.. Kemahiran mengenai hutan yang dimiliki Adreen telah membantu mereka untuk survive semasa di dalam hutan..

Novel ini berjaya menyampaikan beberapa pesanan penting mengenai hubungan kekeluargaan yang retak bila mak ayah terlalu sebok berkerja.. Hubungan persahabatan dan juga semangat ingin membantu.. 

Sha baca dan selesai pada 01.03.2021.. 

Sha baca menggunakan aplikasi PNM e-Reader..
Published July 15th 2019 by Bookiut

9 comments:

  1. Replies
    1. Aplikasi untuk baca ebook di telefon dan komputer.. Boleh muat turun di Google Play Store..

      Delete
  2. Misteri kehilangan Amirah tu. Pengajaran yang bagus.

    ReplyDelete
  3. Kenapa la teringin nak jumpa bunian, alahai budak ni

    ReplyDelete
  4. curiosity level budak2 memang tinggi sampai tak boleh nak bezakan bahaya ataupun tak

    ReplyDelete
  5. membyg kn mcm mn laa si ikhwan tu bla jumpa bunian��

    ReplyDelete
  6. bunian ni jarang org nk jumpa. sekali dh terpaut susah nk kembali ke alam manusia

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »