Monday, March 15, 2021

Filem China | Never Gone (2016)



Assalamualaikum..
Hye semua..

Filem yang sangat menarik.. Filem romantis ini ada versi drama dan spin-off juga tapi Sha lebih berminat versi yang ini sebab ada Kris Wu.. kikikiki.. Lepas penat membaca kita layan filem romantis lak.. Walaupun agak sakit hati dengan perjalanan cerita filem ini tapi watak Kris Wu tu sweet..

Cheng anak orang kaya terjumpa dengan Su secara tak sengaja dan tersuka dengan Su.. Namun perkenalan mereka bermula dengan cara yang salah menyebabkan Su tak berminat nak berkawan dengan Cheng..Su dan kawannya merasakan yang Cheng hanya ingin membuli mereka sehinggalah Cheng menunjukkan usaha ingin membantu Su cemerlang dalam subjek matematik walaupun caranya kasar.. Cheng memang betul-betul sukakan Su namun sikap kurang keyakinan Su membuatkan hubungan mereka susah untuk berjaya.. Tambah pula Cheng anak orang kaya dan Su datang dari golongan yang biasa lagilah sikap rendah diri dan ketidakyakinan Su pada cinta membuatkan mereka berdua tersiksa.. 

Susah juga bila duit, kedudukan menjadi halangan sebuah hubungan.. Tapi dont worry.. Filem ini happy ending walaupun perjalanan dia sedikit menyakitkan hati.. hehehe..

Movie: So Young 2: So You're Still Here
Also Known As: So Young 2, To Our Eventually Lost Youth 2, Never Gone, So You're Still Here
Genres: Comedy, Romance, Life, Youth
Country: China
Release Date: Jul 8, 2016
Duration: 1 hr. 38 min.
The story started in high school. Su Yun Jin was a gentle and quiet student, while Cheng Zheng was the total opposite of her. He fell in love with her and started to pursue her until they sat in college, even when they studied in a different university. After a while they finally started dating.
However, the difference in their family background and personalities caused them to part way with each other. A few years later, Yun Jin established a successful career and Cheng Zheng reappeared in her life.

7 comments:

  1. handsome sungguh kris wu ni!! baru first time tgk dia haha

    ReplyDelete
  2. temgok gambar pun dah tahu macam best jer

    ReplyDelete
  3. mesti mak pak boyfriend dia x suka..tapi happy ending, ok lah..

    ReplyDelete
  4. Macam meteor garden plak. Hehe. Lama tak layan fefeeling tengok movi romantis

    ReplyDelete
  5. isyhhh dapat pakwe handsome dan kaya macam cheng siapa je tak insecure hahaha

    ReplyDelete
  6. sapa x secure dpt pakwe hensem n kaya mcm ni hahha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »