Wednesday, March 3, 2021

Drama Melayu | Kampong Pisang Bersiri-Siri: Episod 13 (2021)

 Assalamualaikum..
Hye semua..

Episod kali ini merupakan sambungan Alam Pak Din.. Episod akhir..

Bakobar, Pak Karim dan Wani yang menerima kuasa ajaib dari Alien mula menunjuk lagak dan menindas orang Kampung Pisang.. Bila alien yang memberikan kuasa melihat mereka bertiga mula bongkak dan riak, maka kuasa mereka ditarik semula.. Kemain lagi alien-alien tu buat uji kaji.. Sekali rupanya Pak Din mimpi je.. Hahaha.. 

Yeah!! Habis dah drama Kampung Pisang Bersiri-siri.. Walaupun drama ini, drama yang dihiasi lawak jenaka namun ada sindiran halus untuk anda yang mengerti.. Bukan sekadar hiburan semata-mata tapi ada isi yang ingin disampaikan.. Selamat berhibur dan mengambil tauladan yang baik..

Lepas ini nak update drama apa pula ye?? Ada cadangan?? Bolehlah bubuh di ruang komen..

6 comments:

  1. Baguskan kalau diselit mesej dan pengajaran dalam bentuk sindiran halus. Tidaklah gelak kososng begitu saja ketika menonton.

    ReplyDelete
  2. Suka juga nonton cerita kampung pisang ni

    ReplyDelete
  3. Last last Pak Din mimpi je rupanya. Tertipu di situ. Harap ada sambungannya next season. Lepas ni tak tahu drama apa yang akan keluar sebab PKP ni banyak produksi tak dapat sambung shooting.

    ReplyDelete
  4. Episode akhir, yay! my turn to marathon now hehehe

    ReplyDelete
  5. dah habis ke? boleh la maraton..hehe

    ReplyDelete
  6. kampung pisang ni kena tunggu habis baru boleh tgk semua episod. hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »