Sunday, March 28, 2021

Drama Korea | Joseon Exorcist (2021)

Assalamualaikum..
Hye semua..

Sha baru nak layan, sekali dah dihentikan tayangan.. 2 episod je sempat bersiaran.. Ganas gila setannya.. Kali ini macam mix zombie dan vampire.. hehehe.. Tengok 2 episod pun dah mendebarkan, selebihnya tak pastilah.. Seram, ganas dan ngeri.. Nak cerita lebih-lebih pun, 2 episod je yang ditayangkan.. Boleh dikatakan serangan makhluk undead ini katanya ada kaitan dengan raja waktu tu selain siapa yang akan mewarisi takhta.. Anak yang bongsu pula telah dicakar dan dirasuk namun raja tak sampai hati nak bunuh.. Sudahnya anak tu dikurung dalam ruang yang diletakkan ketulan air batu.. Anak raja no 1 dan 2 dah mula nak siasat betul ke bapa dia yang bawa masuk the undead tu.. 

Sekian terima kasih.. kikiki.. Drama tergantung maka ulasannya pun tergantunglah ye..

Drama: Joseon Exorcist
Also Known As: Chosun Gumasa, Joseon Gumasa, Chosungumasa, Joseongumasa
Director: Shin Kyung Soo
Screenwriter: Park Kye Ok
Genres: Action, Historical, Drama, Fantasy
Country: South Korea
Episodes: 2
Aired: Mar 22, 2021 - Mar 23, 2021
Aired On: Monday, Tuesday
Original Network: SBS, Viki
Duration: 1 hr. 10 min.
During the latter part of the 14th century, King Taejong abolished the Goryeo Dynasty and is now running the Kingdom of Joseon. At the same time, there are a few that know of a deal he made with an evil spirit—which in turn used their power to possess humans to control and terrorize the world. The kings' two sons, Prince Chungnyung and Prince Yangnyeong are the two that stand in his way—for two different reasons. (Source: DramaWiki)
~ The series was permanently cancelled after 2 episodes.~


10 comments:

  1. Sayang betul drama ni ditamatkan terus siarannya. Sebab kontroversi sejarah korea kannnn. Kesian para pelakon. Siap delete gambar di ig lagi.

    ReplyDelete
  2. katanya Knetz lagi hebat dari netizen malaysia hehe

    ReplyDelete
  3. perghh..ganas betul..mereka guna raja betul, yg ada dlm sejarah korea...kalau guna raja tipu2, rekaan..mungkin boleh lepas..

    ReplyDelete
  4. Ohh cerita ni agaknya yang Jang Dong Yoon, Park Sung Hoon, Kim Dong jun dan Keum Sae-rok promote dalam Running Man masa jadi guest tu. Sayangnya terhenti pulak. Exorcist korea memang macam seram dan ganas. huhu

    ReplyDelete
  5. laaaa kesiannya tamat lepas 2 episod.

    ReplyDelete
  6. Alahhh kenapalah henri siarannn. Su baru tgk pelakon dia dtg running man. Ingtkan cuti sem nnti boleh la tgk huuu

    ReplyDelete
  7. Nampak menarik tapi nanti baru boleh tengok ni hehe :)

    ReplyDelete
  8. sayang juga dah tayang 2 episode dah kena cancel. tak paham betul dgn netizen diorang sekarang ni.

    ReplyDelete
  9. sayang gila kan , storyline best ! tiba2 hentikan tayangan..rugi la production ... alaaaa

    ReplyDelete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »