Friday, March 5, 2021

Kimchee Halal Original Shah Alam

Assalamualaikum..
Hye semua..

Membeli kimchee lagi Sha.. Dari penjual yang sama tapikan sedihlah.. Kakak ini dah stop buat sebab masalah penghantaran.. Kurier sekarang bermasalah tak macam sebelum ini, lambat dan terperam lama barang.. Tambah pula  sekarang musim panas, kimchee cepat jadi masam kalau lambat terima.. Kepanasan menyebabkan proses pemasaman berlaku dengan pantas dan balang tu akan mengembong.. Silap-silap boleh meletup tau.. Sebab kakak ini dah tak buat kimchi, tak adalah Sha kongsikan dimana nak beli ye.. Kalau nanti kakak ini buat semula, baru Sha kongsikan balik..

Sebalang Sha beli.. Nampak gayanya kena berjimat cermatlah.. hehehe..

Terus buka dan makan.. Rasanya tetap sama dan sedap seperti mula-mula beli dahulu..

26 comments:

  1. Sedap ni, kesukaan anak-anak Sis ..

    ReplyDelete
  2. samalah kak sha, kawan sy pun tak buat dah sebab sekarang dah jadi pos lambat. Sedapnya kimchi. lama tak makan. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapnya courier2 ni kembali pantas dan lancarlah..

      Delete
  3. Mesti rindu nak makan kimci tu nanti. Memang kena makan berjimat cermat supaya tahan lebih lama.

    ReplyDelete
  4. Nadia suka kimchi hehe kat area rumah ni ada tempat untuk order makanan korea sedap sedap. GotKimchi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best kalau ada tempat nak order.. Kawasan Sha nie tak ada..

      Delete
  5. la yeake..dah la shah alam je..alahai..dekat da ni..tapi tak jual pula

    ReplyDelete
  6. Aduh teringin hendak rasa kimchi macam mana.
    Sedihlah tidak dapat buat lagi sebab masalah penghantaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa dia macam jeruk.. Masam2 tapi rangup dan sedikit pedas.. bergantung pada pembuatnya..

      Delete
  7. nampak sedap.. halal pulak. betul skrg courier bermasalah tp kalau guna ninja van agak cepat sampai la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah.. Halal tu yang buat jadi bertambah-tambah sedap.. hehehe

      Delete
  8. alamak,klu yg kita suka punya then tiba2 takleh dpt yg sama blik.. mmg sedih :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.. Harapnya lepas courier kembali ok, kakak nie buat balik..

      Delete
  9. Akak tak pandai makan kimchi. Rasa-rasa begitu je biasalah. Pernah sebelum ni semangat beli sebotol besar, alih-alih kasi kat orang 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Sha pula kimche dari penjual ini je Sha boleh makan.. Kalau brand or orang lain buat memang Sha tak boleh kak..

      Delete
  10. yalah... mcm2 masalah courier skrg ni... dah laa ni mknn... jenis sensitif... krg rugi penjual jg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Anies.. kalau sampai lambat sangat kesian penjual dan pembeli..

      Delete
  11. teringin nak mkn kimci ni..blh mix dgn tomyam x sha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh Shida.. Sha selalu juga tambah dalam tomyam..

      Delete
  12. ni makan dengan maggi, sedappp ni. pastu letak cheese lagi hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selalu gak makan dengan maggi.. hehehe

      Delete

Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
Terima kasih sudi singgah blog saya..

Daisypath Anniversary tickers

Goodreads

Sha's bookshelf: read

Dia Trouble Maker
Bara
Pelukis Jalanan
Kelibat Setan
Mila’s Big Splash
Dheo's
Misi Budak Tahfiz
Puaka Jambatan
Saat Aku Berpaling
Cikgu Kelas Sebelah
Surihati Encik Pembunuh
Aneh
Kasyaf Ain
Jadikan Aku Yang Terakhir
Cik Isteri Dan Encik Suami
Projek Seram: TOYS
Lamaran Di Taman Nakajima
Pemburu
Misi Hero
Pinjam Sayap


Sha Mohamed's favorite books »